Pages

Sunday 3 December 2017

Orange and Cinnamon Biscuits Recipe - Recette des Biscuits Orange Cannelle


For some reason the pdf with the recipe doesn't link anymore so we'll have the recipe in a new post... I have tweaked it slightly to have less spread (I will also put the old quantities for those who would prefer the original recipe).

Orange and Cinnamon Biscuits (adapted from Cookie Craft)

Ingredients for a generous batch:
225g butter
200g caster sugar (225g old recipe)
zest of 2 oranges
1/2 tsp salt
1 egg
375g plain flour (390g old recipe)
1 Tbsp cinnamon

I try to prepare the dough several hours before baking (even the day before).

In a food processor, mix sugar, butter, orange zest and salt.
Add the egg. Mix until combined.

Sift flour and cinnamon in a big bowl. Add the previous mixture and work with your hands trying to keep it crumbly (you don't want to knead the dough). When the flour is incorporated, press the dough into a ball and cut it in half.

Roll the dough to pencil thickness. I like to use cling film to sandwich the dough and dowels or pencils as guides for the rolling pin. Repeat for the other half. Chill in the fridge until firm (ideally several hours). The rolled dough freezes very well, just wrapped with more cling film or a very big freezer bag.

Cut and bake the biscuits at 180°C. Cooking time will vary depending on the size of the biscuits. For even baking, put similar sizes on the same tray. They are done when the edges start to colour. The unbaked shapes also freeze well.
Leave the biscuits on the tray for a few minutes before moving them on a rack to cool completely. Repeat the rolling, fridge, cutting, baking, cooling process.
Store the biscuits in an airtight container.


Je ne sais pas trop pourquoi mais le lien pdf avec la recette ne marche plus donc on aura la recette comme ça... Je l'ai légèrement adaptée pour que les biscuits s'étalent un peu moins (je mettrai aussi les anciennes quantités pour ceux qui préfèrent).

Biscuits Orange Cannelle (adapté de Cookie Craft)


Ingrédients for une bonne fournée:
225g beurre
200g sucre en poudre (225g pour l'ancienne recette)
zeste de 2 oranges
1/2cc sel
1 oeuf
375g farine (390g pour l'ancienne recette)
1CS cannelle

J'essaie toujours de préparer la pâte plusieurs heures en avance (si possible la veille).

Dans un mixer, mélanger le sucre, le sel, le zeste et le beurre. 
Ajouter l'oeuf. 

Dans un grand saladier, tamiser la farine et la cannelle. Ajouter le mélange précédent et travailler du bout des doigts (sans pétrir). Quand la farine est incorporée, ramasser la pâte en une boule et la couper en deux. 

Abaisser la pâte à l'épaisseur d'un crayon. Je mets la pâte entre deux longeurs de papier film et j'utilise des crayons (ou des baguettes en bois à la bonne épaisseur) comme guides pour le rouleau. Répéter pour l'autre moitié de pâte. Mettre au frigo jusqu'à ce que la pâte soit bien ferme (si possible plusieurs heures). La pâte abaissée se congèle très bien, juste enveloppée de papier film ou d'un grand sac de congélation.


Couper les biscuits et les cuire à 180°C. Le temps de cuisson dépend de la taille des biscuits. Pour une cuisson homogène, mettre les biscuits de taille similaire sur la plaque de cuisson. Ils sont cuits quand les bords commencent à colorer. On peut aussi congeler les formes avant cuisson. 
Laisser reposer les biscuits sur la plaque quelques minutes avant de les transposer sur une grille pour refroidir complètement. Répéter la séquence abaisse-frigo-cuisson-grille.
Les biscuits se conservent dans une boîte hermétique.

No comments:

Post a Comment